[Amennyiben az alábbi levél olvasatlan formában vagy képek nélkül jelenik meg, kérem, kattintson ide!]

Mucius Scaevola Kft.

Tisztelt <%=[FullName]%>!


Minden cég életében elérkezik az idő, amikor a cégvezetőnek fel kell tennie magának a következő kérdéseket:

  • Van-e a cégemnek arculata?
  • Milyen a jelenlegi arculat? Mit mond el a cég önimázsáról, küldetéséről, jövőképéről, követendő magatartási elveiről, szervezeti struktúrájáról és szervezeti kultúrájáról? Egyedi és egységes-e az arculatom? Minősít-e? Gazdaságos-e?

Ön feltette már magának ezeket a kérdéseket vállalatára vonatkozóan?

  1. Igen, és sikerült is megválaszolnom őket.
  2. Igen, és elméletben sikerült is megválaszolnom őket, de a változtatások megvalósításában segítségre lenne szükségem.
  3. Igen, de nem tudom a válaszokat.
  4. Nem, de nem érzem szükségét.
1. MI AZ ARCULAT?

„AZ AZ IGAZ ÉS SZÉP, AMI EGYSZERŰ
A MAGA TÖKÉLETESSÉGÉBEN”
PIERRE DIDOT L'AINE

Az arculattervezés egy egységes cégmegjelenéshez nélkülözhetetlen kreatív folyamat. Arculaton egy cég befelé és kifelé irányuló önábrázolását és magatartását, megnyilvánulásainak megtervezett, tudatosan és folyamatosan használt összességét értjük.

Azaz köznapian: az arculat sokkal több választott színek, formák és megjelenési módok összességénél: sokkal inkább filozófiai döntések összessége, melyek egy meghatározott irányba terelgetik az adott társaságot. Az arculat a vállalati filozófia megjelenési formája, tehát az egész vállalatot átható identitástudattal egyenlő, mely sikeres alkalmazás esetén a külvilág felé is elég erősen nyilvánul meg ahhoz, hogy a vállalat reputációját a megfelelő mértékben legyen képes növelni.

A jó arculat

  • egyszerű, könnyen memorizálható,
  • egységes,
  • egyénre szabott.

Az Ön cégének arculata eleget tesz a fenti kívánalmaknak?

Ha bővebben is érdeklik az arculattal kapcsolatos tudnivalók és az arculatépítés lépései, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben ingyenes tájékoztatókat küldhessünk mindarról, amit az arculattal kapcsolatban tudni érdemes! Feliratkozom most!

2. MIÉRT FONTOS KÖLTENI AZ ARCULATRA?

„A MINŐSÉGRE JÓVAL AZUTÁN IS EMLÉKSZÜNK,
HOGY A KIFIZETETT ÁRAT MÁR RÉG ELFELEJTETTÜK.”

Miért nem érdemes saját magunknak, „házilag” megtervezni az arculatot?

Egyszerű hasonlattal élve: az arculat úgy öltözteti a céget, mint a ruha az embert. Megfelelő forma nélkül a legértékesebb tartalom is csak olyan, mintha nem figyelnénk oda a ruházatunkra, vagy egyenesen meztelenül járkálnánk az utcán. Egy nem korszerű arculat pedig olyan hatást kelt, mintha tíz éve nem cseréltük volna le az öltözékünket. Egyik esetben sem lesz sikerünk, hiszen az emberek először mindig a csomagolásra, a külsőségekre figyelnek fel, és a legértékesebb tartalom is elsikkadhat a nem megfelelő vagy korszerűtlen csomagolásban. A cégek, vállalkozások megjelenésére ez éppúgy igaz, mint bármi másra.

Természetesen ha mi magunk is szabók (azaz profi arculattervezők) vagyunk, a kérdés tárgytalan. Minden egyéb esetben azonban érdemes figyelembe venni, hogy a vállalati arculat tervezése összetett rendszer, melynek minden egyes eleme (természetesen eltérő mértékben, de) felelős a szervezet imázsáért. A vállalati arculat kialakítását ennek megfelelően nem lehet egyetlen nap alatt véghezvinni. Nagyon fontos, hogy minden esetben átvilágítás, piaci elemzés előzze meg, az elkészült arculati elemeket pedig tesztelésnek szükséges alávetni. A vállalati arculat kialakításának lépéseinek minden esetben a következőknek kell lenniük:

  • helyzetfelmérés,
  • brief és ajánlások elkészítése,
  • döntéshozatal,
  • a megvalósítás megtervezése, erőforrások hozzárendelése,
  • megvalósítás,
  • ellenőrzés, visszacsatolás.

Mik a gondosan megtervezett arculat legfőbb előnyei?

  • hosszú távon ez a leghatékonyabb marketingeszköz: míg egy reklámot hamar elfelejtünk, az arculat tartósan van jelen,
  • a fentiekből következően költséghatékony.

Mi segítünk Önnek egységes és egyénre szabott céges arculata elkészítésében, illetve a meglévő arculat átalakításában. Amennyiben érdeklődik ajánlatunk iránt, kérem, iratkozzon fel hírlevelünkre! Feliratkozom most!

3. MILYEN A JELENLEGI ARCULATOM?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és küldünk Önnek egy ingyenes kérdőívet, melynek segítségével lemérheti jelenlegi arculatának érvényességét és hatékonyságát! Feliratkozom most!

Amennyiben a későbbiekben úgy dönt, hogy velünk tervezteti meg vállalata arculatát, első lépésként részletes állapotfelmérést végzünk cége jelenlegi arculatával kapcsolatban, feltérképezzük az elképzelt és a jelenlegi valós imázs közötti rést, és javaslatokat teszünk a cég által vágyott és a közvetített valós kép közelítésére.

4. KIVEL KÉSZÍTTESSEM EL A VÁLLALATI ARCULATOMAT?

Az arculat a bizalomépítés egyik igen fontos eleme. Ha a grafikai elemek kivitelezése nem precíz, ha az arculatról lerí, hogy tulajdonosa a legolcsóbb megoldást választotta, a látogatók joggal hihetik, hogy a mögötte álló cégre is ez jellemző: nem profi a kínálata, nem figyel oda a részletekre.

Nagyon sokan még mindig a kisebb egyszeri kiadással járó megoldást választják, ezzel azonban nem másról, mint az arculat és ezzel cégük sikeréről mondanak le.

FORDULJON HOZZÁNK

Cégünk az arculattervezési szolgáltatások széles skáláján mozog, így professzionális segítséget tud nyújtani egyedi problémák megoldásában is, a tervezéstől a kivitelezésig. Forduljon hozzánk bátran!

Amennyiben szeretne valóban egyéni és profi arculatot cégének, első lépésként látogasson el honlapunkra, és ismerkedjen meg Ön is velünk és eddigi munkáinkkal:

REFERENCIÁINK

Tekintse meg néhány – egységes arculattal rendelkező – referenciánkat az alábbiakban:

TrendItaly      Visola Villamos Szigeteléstechnikai Kft.      act21 - Oktató és Humán Szolgáltató Kft.      Etalon Coaching Társaság

Iratkozzon fel hírlevelünkre, melyben a későbbiekben ingyenes tanácsokat, tippeket kaphat az arculatépítéssel kapcsolatban, továbbá egy kérdőívet, mellyel segítünk kielemezni vállalatának jelenlegi arculatát! Feliratkozom most!



Üdvözlettel:

Zun Sándor
ügyvezető
Mobil: +36 20 912 4627
E-mail: zun@mucius.hu

Mucius Scaevola Kft.
H-1107 Budapest, Fogadó utca 3., I/7-8.
Tel/Fax: +36 1 433 2451
E-mail: info@mucius.hu
Honlap: www.mucius.hu
Mucius Scaevola Kft.

*** Leiratkozás ***

Ezt a hírlevelet a(z) <%=[Email]%> e-mail címre postáztuk. Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy e-mail címét adatbázisunkból nyertük, marketing hálózatokon keresztül, melyet az 1992./LXIII. sz. törvénynek megfelelően kizárólag jelen hírlevelünk céljából használjuk fel, és a hozzátartozó adatait bizalmasan kezeljük, azokat harmadik személynek nem adjuk át. Amennyiben szándékunk ellenére levelünkkel zavartuk volna, úgy elnézését kérjük. Amennyiben nem szeretne több e-mail kapni tőlünk, illetve hírlevelünkről le szeretne iratkozni, kérjük, kattintson ide.. A leiratkozáshoz kérjük használja a(z) <%=[Email]%> e-mail címet.